Menuen i dag er på opfordring fra en af deltagerne i køkkenet. Der er en del ligheder til menuen i mandags, dog med oksekød i stedet for kalv/flæsk.
De græske bøffer er fundet på rogilds.dk, resten af opskrifterne er gengangere eller lavet fra fri fantasi. Ovnkartoflerne blev krydret med oregano og cayenne. I stedet for cayenne vil jeg nok anbefale at man bruger paprika, hvilket vist endelig også var i den tro der blev hældt cayenne på vores kartofler i dag. Cayenne er meget hot og jeg vil anbefale at det bruges i små mængder, med mindre man er virkelig hardcore...
Enjoy;o)
Græsk Bøf (4 pers)
500 g hakket oksekød
½ dl fuldkorns rasp
1 stort revet løg
4 fed presset hvidløg
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
½ dl smuldret fetaost
½ dl finthakkede grønne oliven
lidt salt og godt med peber
- Bland ingredienserne sammen til en fast fars og form til bøffer.
- Steg dem i olivenolie på en varm pande, indtil de er gennemstegte.
Ovnkartofler (4 pers)
Olivenolie
Oregano
Cayenne (endelig skulle det have været paprika;o)
- Kartoflerne skrælles og skæres i både.
- Bages i ovn på 200 grader varmluft i ca. 45 minutter (afhænger af tykkelsen på kartoffelbådene)
Salat
Babysalatblade
2 revne gulerødder
150 g blommetomater
1 agurk
- Grøntsagerne vaskes og skæres i passende stykker. Blandes i en skål.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar