Om bloggen

tirsdag den 10. januar 2012

Corn chowder med tomat-ostebrød, salat og thousand island dressing


Dagens menu var en majssuppe med tomat-ostebrød. Lige pludselig var vi flere hænder i køkkenet end jeg havde forventet, så vi lavede også lige en salat og dressing for at der var opgaver til alle. Jeg ved godt at denne suppe og salat ikke passer sammen med det skader vel aldrig med ekstra grønt og det var lige det vi fandt på i en hurtig vending;o)

Corn chowder (majssuppe) er fra den veganske blog Buddhas brownies. Vores udgave er dog ikke vegansk, da vi brugte almindelig piskefløde. Er du til vegansk eller mælkefrit så brug noget kokosmælk, risfløde eller udelad helt fløde, i stedet. Personligt er jeg ikke så vild med sojafløde som bruges i den oprindelige opskrift. Jeg smagte ikke den færdige suppe, da jeg ikke tåler mælk, men inden fløden kom i, synes jeg den smagte skønt og med fløde faldt også i god jord hos de fleste.

De soltørrede tomater der skulle bruges som garnering på suppen, endte i salaten, hvilket i øvrigt smagte fortrinligt.

Tomat- ostebrødene er en opskrift jeg selv har sammensat fordi jeg opdagede at de i Rema1000, hvor vi gør vores indkøb, har fået et pitabrød der er 100% fuldkorn. Normalt bager vi vores brød selv, men det er ikke tit jeg støder ind et færdigt produkt der er bagt af 100% fuldkornsmel i en alm. dagligvarebutik, så det skulle afprøves. Kunne godt ønske mig at brødene var øko, men det kan jo være det kommer.

Tomatsovsen er af kok Gorm Wisweh og er fundet på TV2s hjemmeside.

Dressingen er en genganger fra dk-kogebogen, den bliver taget frem igen og igen når jeg spørger om nogen har forslag til dressing. Det er ikke en særlig sund dressing, men den gør at der glider en del mere grønt ned og det er i mit hoved positivt…

Corn chowder

Ca. 3 - 4 personer (6 personer til forret)







Olivenolie

400 g. frosne majs

1 løg i tern

2 kartofler i tern

2 gulerødder i tern

1 liter god grøntbouillon

peber og evt. salt

1 dl fløde

timian, sød chili, cayenne

Store mængder klippet purløg

  • Opvarm fedtstof på en stor pande, og tilsæt løg. Svits i ca. 5 minutter, til løgene er bløde og gennemsigtige.
  • Tilsæt majs, og steg i 15 - 20 minutter ved medium/høj varme.
  • Imens bringes bouillonen i kog, og kartofler og gulerødder koges møre.
  • Når grøntsager er møre, og majsene er gyldne, hældes majs ned i gryden.
  • Tilsæt øvrige krydderurter.
  • Lad suppen simre ca. 10 minutter.
  • Tag ca. 5 dl af fyldet over i en blender. Dette blendes grundigt. Hæld det tilbage i suppen, og gentag hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Tilsæt fløden, og varm op uden at bringe i kog.
  • Smag til med peber og evt. ekstra salt.


Tomat-ostebrød







1 protion tomatsovs (opskrift længere nede)

6 stk fuldkornspitabrød

200 g revet ost

  • Del de 6 pitabrød så du får 12 mini ”pizzabunde”.
  • Fordel først tomatsovs og derefter revet ost på de 12 bunde.
  • Varmes i ovn på 200 grader varmluft til osten er lidt gylden.


Tomatsovs







½ rødløg

2 fed hvidløg

3 små blommetomater

1 dåse flåede tomater

½ bundt frisk basilikum med stængler

½ tsk tørret timian

½ dåse tomatpure

¼ dl olivenolie

salt og peber

  • Med undtagelse af basilikum og timian, kommes alle ingredienser i en blender og køres glat.
  • Tilsæt basilikum og kør igen til den er godt hakket.
  • Tilsæt timian og puls kort for at blande den ind i tomatsovsen.
  • Smag til med salt og peber.

Salat







1 iceberg

200 g blommetomater

1 agurk

1 pakke bønnespirer

1 lille håndfuld soltørrede tomater

  • Rens grøntsagerne og skær dem i passende stykker.
  • Hak de soltørrede tomater groft.
  • Blend det hele i en skål


Thousand island dressing







100 g god mayo

1 ½ dl græsk yoghurt

2 fed hvidløg

2 spsk koncenteret tomatpure

paprika

chili

lidt citronsaft

salt og peber.

  • Rør mayo og yoghurt sammen
  • Pil og press hvidløgsfed i dressingen
  • Tilsæt tomatpure
  • Smag til med paprika, chili, citronsaft, salt og peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar