Om bloggen

mandag den 23. januar 2012

Mexicanske svinekoteletter, guacamole og "gnave grønt"


Opskriften på mexicanske svinekoteletter er fundet på viskalspise.dk. I den oprindelige opskrift skulle retten lave på pande hele vejen igennem. Jeg valgte dog at skrive opskriften om så vi stegte koteletterne af på panden og derefter lavede dem færdig i ovnen. Det gjorde jeg fordi vi laver mad til 8-10 personer og vi ikke har en pande der er stor nok. Overvejede også at lave det i en gryde, men valgte ovnen;o)

Hvis vi laver retten igen bliver det uden kanel. Mange synes det var for specielt med kanel, når det blev brugt i det salte køkken.

Opskriften på guacamole findes originalt samme sted som koteletterne. Guacamolen blev lavet af en køkken deltager som normalt er super ferm i køkkenet, men som ikke før havde lavet guacamole for og hun mente heller ikke hun nogen sinde havde smagt det. På trods af manglende tillid til egne evner hvad denne opskrift angik, fik hun lavet en fantastisk guacamole…

Vi valgte at servere græsk yoghurt og lidt ”gnave grønt” til. Hvilke grøntsager vi valgte kan du se nederst.


Mexicanske svinekoteletter (4 pers)







1 pk svinekoteletter uden ben, a 500 g

salt og peber

1 stk fed hvidløg

1 stk løg

½ spsk olie

1 dåse flåede tomater

½-1 tsk Tabasco

3/4 dl æblejuice

1 dl rosiner

1 dl fyldte grønne oliven

½ tsk kanel

1 dl hønsebouillon

2 spsk mandler

3 dl brune ris

  • Kog risen efter anvisningen på pakken
  • Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  • Krydr med salt og peber.
  • Varm fedtstoffet på en pande ved god varme.
  • Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Læg dem op i et fad.
  • Hak løg og hvidløg, og svits dem i sauterpanden i olien.
  • Kom tomaterne, tabasco, æblejuice, rosiner, oliven, kanel og bouillon i panden og kog det godt igennem.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hæld det op i fadet til koteletterne.
  • Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter
  • Servér retten med smuttede, tørristede mandler, guacamole og løse ris.

Guacamole







2 stk store modne avocadoer

1-1½ spsk citronsaft

2 stk tomater

1 stk lille løg

½ stk fed hvidløg

1 stk skive grøn peberfrugt

salt og peber

Tabasco efter smag

  • Skræl avocadoerne, og mos dem i en blender sammen med citronsaft, tomater uden kerner, løg, hvidløg, peberfrugt og persille.
  • Tilsæt salt, peber og et stænk Tabasco efter smag.

Gnave grønt






  • Agurk i stave
  • Gulerødder i stave
  • Små tomater i ¼
  • Frosne, optøede sukkerærter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar