Om bloggen

Om Bloggen

Velkommen til ”Mit arbejdskøkken”…

Mit arbejdskøkken er et undervisningskøkken, hvor jeg 4 gange om ugen laver mad med en masse skønne mennesker.

Her på bloggen vil jeg dele opskrifter vi har tilberedt i køkkenet, ikke dem alle, men dem jeg og de andre medkøkkenpersoner synes smager godt.

Maden er hverdagsmad med fokus sundere mad og grønt. Mange af de mennesker der deltager i madlavningen har ikke normalt fokus på sund mad og mad med mange grøntsager, så de synes ind i mellem at maden er ”alt for sund”, så for mig er det en balancegang mellem at prøve noget nyt og alligevel også noget kendt.

Sundere mad må jo alt andet lige ses ud fra hvor man er nu, så måske du, som læser, synes opskrifterne er meget sunde og måske slet ikke, men opskrifterne er tænkt som inspiration hvis du har lyst;o)

Opskrifterne er nogle jeg finder på nettet og retter til så de passer ind i grundprincipperne jeg har skitseret for køkkenet, men også ind i mellem nogle jeg laver selv. Hvis opskriften er tilrettet vil jeg linke til den oprindelige opskrift, så du som læser her på bloggen har mulighed for at se hvor ideen kommer fra…

Nedenstående er de principper vi arbejder ud fra i køkkenet. Ud over disse vil jeg slå et slag for at vælge økologiske råvarer når du har mulighed for det. De er sundere for både dig og miljøet og jeg oplever tit en bedre smag i økovarer.

Grundlæggende principper vi arbejder ud fra i køkkenet:
Overordnet får deltagerne at vide at maden i køkkenet sætter fokus på Sund mad.
  • Groft og grønt
  • Vi laver det meste fra bunden
  •  Råvarerne er så naturlige så mulige

Mad til alle måltider og mellemmåltider sigter på stabilt blodsukker og en tallerkenfordeling som er således:
  • 50% grønt, frugt, bær og krydderurter
  • 25% proteiner og sunde fedtstoffer
  • 25% grove kulhydrater


Alt i alt betyder det at:
  •  En stor del af det der bliver serveret er grønt og frugt
  • I bagværk indgår der groft mel, optimalt mindst halvdelen. Pasta og ris er fuldkorn.
  • Minimer raffinerede kulhydrater (”de hårde hvide varer” som sukker, hvidt mel, hvid pasta, hvid ris osv.)
  • Vi bruger meget sjældent halvfabrikata.
  • Vælger varer uden E-numre (eller mindst muligt)
  •  Fedtstofferne er så uforarbejdede som muligt og koldpresset (så ingen margarine, kærgården, oliemargarine osv.)