Om bloggen

mandag den 9. januar 2012

Græsk inspirerede frikadeller, tomatkartofler, tzatziki og salat.



Frikadeller (4 pers)







500 g hakket kalv og flæsk

1 fed hvidløg

1 stk gulerod

1 1/2 tsk salt

1/4 tsk stødt chili

1 stk æg

2 1/2 spsk mel

1 1/2 spsk letmælk

50 g feta 40%

1 bundt hakket bredbladet persille

1-2 kvist(e) timian

  • Hak løg og hvidløg fint og riv guleroden på rivejern.
  • Rør hakket kalv og flæsk med salt, chili, løg, hvidløg, gulerod, æg og havregryn.
  • Mælken tilsættes lidt ad gangen til farsen er jævn og glat i konsistensen.
  • Til sidst tilsættes feta smuldret i små stykker, 3 spsk persille og timian.
  • Endelig skulle farsen trække i køleskabet i ½ time, men det nåede vi ikke.
  • Farsen formes til 14-16 frikadeller, som steges gyldne på en pande i olivenolie i ca. 8 min. på hver side.

Tomatkartofler (4 pers)






1,2 kg kartofler

1 stk stort løg

1 stk fed hvidløg

2 tsk olie

1 dåse hakkede tomater

1 tsk tørret timian

2 dl bouilion (vi brugte vand + 1 grøntsagsterning)

2 dl frosne majs

  • Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  • Skær løget i tynde skiver og hak hvidløget fint.
  • Kom olien i en gryde ved god varme.
  • Svits løg og hvidløg under omrøring et par minutter.
  • Tilsæt kartofler, tomater, timian, bouillon, salt og peber.
  • Læg låg på og bring det i kog.
  • Tilsæt majs
  • Skru ned til middel varme og kog til kartoflerne er møre.

Tzatziki







1 stk agurk

1/2 tsk salt

1 dl drænet yoghurt

masser af presset hvidløg

peber
  • Riv agurken på den grove side af rivejernet
  • Pres saften fra agurken i en sigte.
  • Bland agurken med drænet yoghurt, hvidløg og krydr med salt og peber.

Salat







1 bakke babysalatblade

1 æble

1 agurk

2 forårsløg

1 avokado

  • Salat, æble, agurk og forårsløg renses og snittes i passende størrelse.
  • Avokado skæres midt over på langs og stenen fjernes. Tag en ikke for skarp kniv og skær tern i avokadokødet mens det stadig er i skallen. Skrab derefter ternene ud med en ske.
  • Det hele blandes i en skål eller på et fad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar