Frikadeller (4 pers)
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 stk gulerod
1 1/2 tsk salt
1/4 tsk stødt chili
1 stk æg
2 1/2 spsk mel
1 1/2 spsk letmælk
50 g feta 40%
1 bundt hakket bredbladet persille
1-2 kvist(e) timian
- Hak løg og hvidløg fint og riv guleroden på rivejern.
- Rør hakket kalv og flæsk med salt, chili, løg, hvidløg, gulerod, æg og havregryn.
- Mælken tilsættes lidt ad gangen til farsen er jævn og glat i konsistensen.
- Til sidst tilsættes feta smuldret i små stykker, 3 spsk persille og timian.
- Endelig skulle farsen trække i køleskabet i ½ time, men det nåede vi ikke.
- Farsen formes til 14-16 frikadeller, som steges gyldne på en pande i olivenolie i ca. 8 min. på hver side.
Tomatkartofler (4 pers)
1,2 kg kartofler
1 stk stort løg
1 stk fed hvidløg
2 tsk olie
1 dåse hakkede tomater
1 tsk tørret timian
2 dl bouilion (vi brugte vand + 1 grøntsagsterning)
2 dl frosne majs
- Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver.
- Skær løget i tynde skiver og hak hvidløget fint.
- Kom olien i en gryde ved god varme.
- Svits løg og hvidløg under omrøring et par minutter.
- Tilsæt kartofler, tomater, timian, bouillon, salt og peber.
- Læg låg på og bring det i kog.
- Tilsæt majs
- Skru ned til middel varme og kog til kartoflerne er møre.
Tzatziki
1 stk agurk
1/2 tsk salt
1 dl drænet yoghurt
masser af presset hvidløg
- Riv agurken på den grove side af rivejernet
- Pres saften fra agurken i en sigte.
- Bland agurken med drænet yoghurt, hvidløg og krydr med salt og peber.
Salat
1 bakke babysalatblade
1 æble
1 agurk
2 forårsløg
1 avokado
- Salat, æble, agurk og forårsløg renses og snittes i passende størrelse.
- Avokado skæres midt over på langs og stenen fjernes. Tag en ikke for skarp kniv og skær tern i avokadokødet mens det stadig er i skallen. Skrab derefter ternene ud med en ske.
- Det hele blandes i en skål eller på et fad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar