Om bloggen

torsdag den 19. januar 2012

Hjemmebagte pitabrød med krydderede kødboller og grønt

Dagens menu faldt virkelig i god smag hos alle.

Opskriften på pitabrødene er en jeg har lavet for længe siden. Det der er vigtigt er at brødene kommer ind i en meget varm ovn. Det er nemlig det der gør at de popper op og får den kendetegnende luftlomme til at komme fyld i. Lykkes dette ikke kan man bare skære dem op og de stadig lækre.

De krydrede kødboller er fra viskalspise.dk og var virkelig gode.

Af grønt kan du se nederst hvad vi valgte, men vælg det der er tilgængeligt og det du kan lide.

I stedet for dressing blev der valgt Tzatziki og vi brugte en tidligere opskrift som du finder her.

Hjemmebagte grove pitabrød (20 stk)







6 dl fuldkornsspeltmel (eller anden fuldkornsmel)

ca 8-10 dl hvedemel

1 spsk salt

1 dl olivenolie

5 dl koldt vand

10 g gær

  • Dag 1.
  • Opløs gæren i det kolde vand.
  • Tilsæt salt, groft mel og olie.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig.
  • Kom dejen i en skål og lad den hæve i køleskabet natten over (8-24 timer).

  • Dag 2.
  • Tænd ovnen på 225-250 grader.
  • Del dejen i 20 klumper.
  • Rul dem til boller.
  • Med en kage rulle rulles bollerne til flade runde pitabrød i ca. 1 cm tykkelse.
  • Lad brødene efterhæve i 30 min.
  • Pensel dem forsigtigt med æg.
  • Stil brødene i ovnen på en bageplade dækket med bage papir. Kun 1 plade af gangen, så der mistes så lidt varme så muligt fra ovnen.
  • Hold øjemed brødene og tag dem ud når de er poppet op med luft. De skal stadig være bløde.

Krydrede kødboller







400 g oksekød

1/2 løg

1 stk fed hvidløg

1 stk rød chili

1 dl persille

4 spsk mælk

1/2 tsk salt

lidt peber

olivenolie til stegning

Fjern frøene i chilien.

Hak løg, hvidløg, chili og persille fint.

Rør det hele sammen i en skål med kød, mælk, salt og peber.

Lad evt. farsen hvile lidt i køleskabet, og form derefter små kødboller, med en teske.

Varm lidt olie op på en pande og steg kødbollerne ved jævn varme i ca. 5 min.

Vend kødbollerne ofte.

Kom de krydrede kødboller i pitabrødene sammen med grønt.


Grønt til pitabrød











Vi brugte:
Iceberg
Agurk
Tomat
Rødløg
Babymajs
Champignon
Feta
Oliven

Ingen kommentarer:

Send en kommentar