Om bloggen

lørdag den 28. januar 2012

Lasagneruller, spidskålssalat og rød dressing



Disse lasagne ruller er fra louisesmadblog.dk og deltagerne på køkkenholdet var vilde med dem. Husk at smage sovsen godt til ellers bliver de lidt tamme. I forhold til den oprindelige opskrift har vi valgt at komme mindre ost i. Vi har lavet dem tidligere og vi synes at det blev alt for meget ost. Vi har ca halveret osten.

Salaten er en der har fulgt mig længe og jeg kan faktisk ikke huske hvor inspirationen er hentet. Endelig er salaten vendt i en sennep/honning dressing og behøver ikke andet, men der kom et forslag om at lave 1000 øers dressing igen og ja, hvis det kan få lidt mere salat til at glide ned så ok. Klik på dressing for opskriften...

Lasagneruller (4-6 pers.)






5 friske fuldkornslasagneplader

500 g. hakket oskekød

1 løg

2 fed hvidløg

1/2 - 1 finthakket rød chili

1 ½ dåse hakkede tomater

1 tsk. oregano

1 tsk. basilikum

125 g. frisk mozarella (2 pakker)

250 g. hytteost

50 g. parmesan

1 æg

Persille

  • Brun kødet i en gryde og krydder med salt.
  • Tilsæt hakket løg, chili og presset hvidløg.
  • Hæld de hakkede tomater i.
  • Tilsæt derefter oregano og basilikum og smag til med andre krydderier.
  • Lad kødsaucen simre i 10-15 min.
  • Imens laver du ostefyldet.
  • Skær mozarellaen i små stykker og bland halvdelen med hytteosten og halvdelen af parmesanen med æg, salt og peber og skyllet og hakket persille.
  • Tag et ovnfast fad i størrelsen 23*33 cm (ca.) og dæk bunden med kødsauce (et tyndt lag).
  • Tag dine friske lasagneplader og skær dem over i ca. 20 cm lange stykker. Du skal bruge i alt 10 lange smalle stykker.
  • Tag ca 1/2 - 1 dl kødsovs og fordel på midten af pladen i en lang stribe. Lad lidt være i sider, bund og top.
  • Herefter tager du ca den halve mængde af osteblandingen og ligger ovenpå.
  • Derefter ruller du pladen og ligger den op i fadet med samlingen nedad.
  • Dette gør du med alle stykkerne.
  • Slut af med at fordele resten af kødsaucen og resten af
  • mozarellaen og parmesanen over retten.
  • Fadet stilles i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 30 min.


Spidskålssalat (4 pers)











1/2 -1 spidskål alt efter størrelse

2 gulerødder

150 g bælgede ærter (brug evt. frosne)

Dressing
2 spsk koldpresset olie

1 tsk honning

1 1/2 tsk citronsaft

1 tsk dijonsennep

salt og peber

  • Rens og snit spidskål i meget tynde strimler.
  • Skrub/skræl gulerødderne og brug en kartoffelskræller til at lave lang strimler af guleroden.
  • Hvis ærterne er frosne, tøs de op i koldt vand.
  • Bland grøntsagerne i en stor skål
  • Til dressingen priskes alle ingredienserne sammen og smages til med salt og peber
  • Dressingen hældes over salaten og blandes så alt er dækket af et tyndt lag dressing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar