Om bloggen

onsdag den 11. januar 2012

Græsk bøf, ovnkartofler, tzatziki og salat


Menuen i dag er på opfordring fra en af deltagerne i køkkenet. Der er en del ligheder til menuen i mandags, dog med oksekød i stedet for kalv/flæsk.

De græske bøffer er fundet på rogilds.dk, resten af opskrifterne er gengangere eller lavet fra fri fantasi. Ovnkartoflerne blev krydret med oregano og cayenne. I stedet for cayenne vil jeg nok anbefale at man bruger paprika, hvilket vist endelig også var i den tro der blev hældt cayenne på vores kartofler i dag. Cayenne er meget hot og jeg vil anbefale at det bruges i små mængder, med mindre man er virkelig hardcore...

Enjoy;o)


Græsk Bøf (4 pers)







500 g hakket oksekød

½ dl fuldkorns rasp

1 stort revet løg

4 fed presset hvidløg

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. tørret basilikum

½ dl smuldret fetaost

½ dl finthakkede grønne oliven

lidt salt og godt med peber

  • Bland ingredienserne sammen til en fast fars og form til bøffer.
  • Steg dem i olivenolie på en varm pande, indtil de er gennemstegte.


Ovnkartofler (4 pers)








1 kg bagekartofler

Olivenolie

Salt

Oregano

Cayenne (endelig skulle det have været paprika;o)

  • Kartoflerne skrælles og skæres i både.
  • Bages i ovn på 200 grader varmluft i ca. 45 minutter (afhænger af tykkelsen på kartoffelbådene)


Salat







Babysalatblade

1 rød peber

1 gul peber

2 revne gulerødder

150 g blommetomater

1 agurk

  • Grøntsagerne vaskes og skæres i passende stykker. Blandes i en skål.
















Thousand island dressing er en rest fra i går og findes her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar