Om bloggen

tirsdag den 24. januar 2012

Kyllingefrikadeller, grøntsagssovs, pasta og grønkålssalat


Kyllingefrikadellerne er fra bogen "kernesund familie" som du kan læse mere om på kernesundfamilie.dk. Opskriften har, med nogle ændringer, fulgt mig på mine kosthold de sidste 3-4 år. Den er altid faldet i god jord ligegyldigt om den er blevet lavet sammen med børn eller voksne.

Grøntsagssovsen er noget af det mest enkelte. En fin måde at få noget sovs uden at få en masse raffineret stivelse og (tit) usundt fedt.

Grønkålssalaten er en personlig favorit. Den er inspireret af en opskrift fra opskriftsamlingen "50 Quick,Easy, Healthy & Delicious Raw Food Recipes" fra den engelske Karen Knowler som har hjemmesiden therawfoodcoach.com

Endelig havde vi bestemt os for at koge brune ris som tilbehør, men da var næsten klar til at spise, var der ingen der havde sat risene over. Derfor endte det med de fuldkornspasta rester vi havde i skabet - de skulle ikke koge så længe som risene;o)

Vi havde en del rodfrugter i køleskabet fra tidligere, så vi lavede en portion bagte rodfrugter opskriften på dem finder du her


Kylling/Kalkunfrikadeller (4-6 pers)







500 g hakket kylling eller kalkunkød

1 æble, meget fint revet

1 stort løg, meget fint revet

1 stor gulerod, meget fintrevet

1 lille håndfuld persille, renset og fint hakket

1 tsk timian

Salt og peber

Koldpresset olivenolie eller kokosolie til stegning

  • Alt (undtagen olivenolie) blandes godt sammen i en skål.
  • Stil farsen på køl i 10-15 minutter.
  • Form små boller med en teske og steg dem forsigtigt i olivenolien på en pande til de er gennemstegte


Tilbehør: Brune ris eller fuldkornspasta – koges efter anvisningen


Grøntsagssovs (4-6 pers)







1 stor rød peberfrugt

4 mellem gulerødder

bouillon

vand

evt. salt og peber

  • Rens peberfrugt og skræl gulerødder.
  • Skær dem i grove tern.
  • Kom dem i en gryde og hæld lidt vand (prøv med lidt ad gangen, så sovsen ikke bliver for tynd)og bouillon ved.
  • Koges så grøntsagerne stadig har lidt bid og blendes cremet.


Grønkålssalat






8 store håndfulde grønkål

lidt salt

12 spsk olivenolie

1 moden avocado

2 store tomater eller 1 håndfuld små tomater

2 forårsløg (valgfrit)

8 soltørrede tomater i olie

DRESSING: friskpresset citronsaft

  • Hak kålen fint
  • Tilsæt olivenolie og lidt salt og masser ind i kålen indtil kålen er blød og glinsende.
  • Tilsæt avokado kødet og masser det ind også til kålen er godt dækket
  • Skær tomaterne i små tern. Skær forårsløg og soltørreade tomater i fine skiver og tilsæt dem til kålen.
  • Bland det hele godt.
  • Lige før servering tilsættes til citronsaft og blandes rundt i kålen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar